• Pátek, Září 26th, 2003

26.9.2003 – Zdice (BE) – Jiřinková slavnost Základní školy Zdice

Nejdřív jsme se této akce dost báli, neboť co je v domě není pro mě, ale pak jsme na to kývli a dobře jsme udělali. Počasí bylo vynikající, nálada byla vynikající a Paňák se předvedl s novou šestistrunnou baskytarou na kterou ještě neuměl, a tak co chvíli šahal někam jinam než měl ….

Protože ale byla docela hezká, tak jsme ho nechali, ať tedy s náma hraje … Celou dobu jsme hráli v podstatě po zpaměti, neboť odposlechy strašně vazbily, což je i z fotografie pochopitelné – ta stříška nad vchodem do tělocvičny tam neměla být – takže odposlechy jsme měli staženy na minimum. Jako školáčci jsme si tu stříšku ale docela chválili, zvlášť v zimních měsících, takže jí tam asi nechaj ….
Na slavnosti nabízeli děti za tučný peníz své výrobky – dá se říci že pěkně vyvedené, takže jsme pustili chlup a domu také něco přinesli … Po jedné písničce se po naší pravé straně ozval bouřlivý potlesk. To se místní kuchařky původně najaté na vaření kávy odhodlaly vyhledat zdroj hluku (to jako nás) a celou sérii potichu poslouchaly. Samozřejmě že tím okamžikem podávání kávy skončilo. My už byli po kávě, takže nás to až tak nemrzelo … A kolem nás chodily děti všech ročníků a velikostí sem a zase tam a korzovalo se a vybíralo a nakupovalo a ti nejšťastnější honili mičudu na blízkém hřišti. A do toho někdo (zřejmě to byl Libor Mach) utrousil: „Já se v podstatě těm pedofilům ani nedivim …“. My teda taky ne … Vzhledem k tomu, že jsme hráli pro první až pátý ročník – ti starší mi přišlo že tam zastoupeni nebyli – jsme byli nuceni konstatovat, že některé dívky jsou vyspělé více, než leckterá dáma naší generace dnes …. hold vitamíny jsou svinstvo … Přichází paní ředitelka školy a děkuje nám za produkci a prosí nás jestli bychom nezahráli na plesu školy někdy v únoru.. Paňák mezi zuby utrousí:“Já se toho Nablindu snad nezbavim“, ale ples slibujeme a blba si nevšímáme ….

Category: Zápisníček
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Vaše komentáře: