• Sobota, Prosinec 31st, 2022

DSCN7778-www

Jedeme slavit Silvestra do Jižních Čech.  Vyhlášený klub se jmenuje Stodola u Majdy v Potočné nedaleko Číměře. Spolu s námi má hrát slavná kapela Antikvartet Dušana Vančury, takže to vypadá, že dnešní večer bude mít hvězdné obsazení. Vybalujeme aparaturu a přemýšlíme, jestli bude lepší hrát jako první, či druzí. Pořadatel nás ale hned vyvádí z omylu, když prohlašuje, že zpěvačka Antikvartetu má skoro 39°C horečky, a tak to celé zůstává na nás. Počítáme, jakým způsobem vyrobíme z dvouhodinového repertoáru repertoár tříhodinový a vychází nám to na 6-7 písniček a 10-15 minut přestávky. Lidé se scházejí a je veselo. Venku zuří jarní počasí, sluníčko svítí, teploměr ukazuje asi 15°C.

Začínáme hrát, lidé tleskají a vypadá to dobře. Po první serii přichází zvukař od Antikvartetu, který dorazil popřát hezký nový rok a vypít kafe a hlásí, že zvuk je příliš jedovatý, takže nahráváme do mixážního pult jinou konfiguraci a pokračujeme. Lidé tančí, tleskají, pískají a produkce pomalu pokračuje.  Blíží se desátá hodina večerní a nám došel repertoár. Přesně 3 hodiny hraní. Loučíme se s publikem a přejeme mnoho úspěchů v novém roce. Publikum vybaluje kytary, banja, kde se vzal tu se vzal uprostřed místnosti stojí kontrabas a naše rockandrollová show se obratem ruky mění v trampský potlach. Hraje, kdo má ruce, nohy. Elvise bolí hlava, a tak jde spát – Silvestr neSilvestr. Já střídám elektrickou kytaru a kontrabas. Dvě hodiny utečou jako nic a společnost se baví tak, že skoro propásne půlnoc. Hrajeme dál a kolem jedné hodiny ráno začíná společnost pomalu řídnout. Kolem druhé hodiny ranní oslavu oficiálně ukončujeme a jdeme spát. 

Ráno se budíme po deváté hodině ranní. Vítá vás sluníčko a jarní počasí s teplotami okolo 17°C. Nový rok, jak vyšitý. Příroda voní jarem, všechno se zelená, chybí jen kvetoucí tulipány. Snídáme. Po včerejšku jsme zničeni, jak trhací kalendář. Mlčky přemýšlíme na skutečností, že všechno nabízené jídlo, je z loňska. Balíme aparát a pomalu vyrážíme domu   U Benešova se zatahuje a když dorážíme domu, zjišťujeme, že přes celé Střední Čechy se táhne neprostupná deka a je o skoro deset stupňů chladněji než na jihu. Vykládáme aparaturu a losujeme, kdo půjde zatopit.  Tak příjemnou společnost už jsme dlouho nezažili. Sem se budeme vracet vždy velmi rádi.

 

 

Category: Zápisníček
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Vaše komentáře: